De Schiedamse cocaïnemaffia

De Schiedamse cocaïnemaffia
Categorieën:
Author:
Publisher:
Published: 5/14/2019
Op 14 april 2014 wordt Rotterdamse fruithandelaar Rinus Moerer voor zijn huis geliquideerd. Zijn gewelddadige dood hangt samen met een serie schietpartijen die het gevolg zijn van conflicten over onderschepte ladingen cocaïne in de Rotterdamse haven. Ook is een volstrekt onschuldige man vermoord die werd aangezien voor de Schiedamse ritselaar Dennis van den Berg, een goede bekende van Rinus Moerer. Tijdens de onderzoeken naar al dit geweld krijgt de politie zicht op een criminele vete…

De Schiedamse cocaïnemaffia is een vlot, goed geschreven boek. Af en toe wat verwarrend door de vele namen, gebeurtenissen en bedragen die er in voorkomen. Je moet er dus echt even voor gaan zitten en geconcentreerd lezen.

Het boek spreekt me waarschijnlijk nog meer aan dan de gemiddelde lezer, omdat veel van de gebeurtenissen zich bijna bij mij om de hoek hebben voorgedaan.

De geschiedenis aan sich is niet uniek in vergelijking met andere grote misdaadzaken. Na aanvankelijk succes gaat het door hebzucht, ruzie en slordigheid mis. Wat mij betreft, is dit boek een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in het True crime-genre in het algemeen en de vaderlandse misdaad in het bijzonder.

English:

The cocaine mafia in Schiedam is a well-written book. Occasionally somewhat confusing due to the many names, events and amounts that appear in it. So you really have to sit down and read with concentration.

The book probably appeals to me even more than the average reader, because many of the events have happened around the place I live.

The history to itself is not unique in comparison with other major crime cases. After initial success, greed, arguments and carelessness things start to go wrong. As far as I'm concerned, this book is a must for anyone interested in the True crime genre in general and the Dutch crime in particular.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review: